Mąka ziemniaczana a skrobia? Którą wybrać?
Powszechnie przyjmuje się, że mąka a skrobia ziemniaczana to jedno i to samo. Takie myślenie jest niestety błędne i często prowadzi do nieporozumień.
Czytaj więcejSyrop z pokrzywy zdobywa kolejnych zwolenników dzięki swoim leczniczym właściwościom. Sprawdź, czy to coś dla Ciebie!
Mąka ryżowa to wspaniały składnik, który warto mieć pod ręką ze względu na jej właściwości. Niezależnie od tego, czy używasz jej do pieczenia bezglutenowego, zagęszczania zup lub sosów, czy też próbujesz swoich sił w przepisach takich jak holenderski chrupki chleb lub pierogi ryżowe.
Czy mąka owsiana jest zdrowa? Jakie są jej właściwości i jakie dania można z niej przygotować?
Jak używać soku z pokrzywy na włosy? Spraw, by były gęste, mocne i piękne!