Stewia jest znana jako zdrowy zamiennik cukru. Jest uważana za najsłodszą roślinę na świecie, może być 30 razy słodsza od cukru. Jako substancja słodząca jest polecana na diecie odchudzającej i nietolerującym sacharozę. Jest słodsza od białego cukru i o wiele zdrowsza oraz łatwiej wydalana z organizmu.
Domowa granola to mieszanka płatków i bakalii - idealny pomysł na zdrowe śniadanie lub sycącą przekąskę.
Jak zrobić domowe mleko kokosowe? To produkt zyskujący coraz większą popularność w polskiej kuchni! Szczególnym zainteresowaniem cieszy się wśród wegan i miłośników azjatyckich potraw. Jednak mleczko powinien docenić każdy, kto chce wzbogacić swoją dietę w zdrowe produkty.
Tempura to japońskie danie składające się z panierowanych i smażonych w głębokim tłuszczu ryb, owoców morza i warzyw. Chociaż była spożywana w Japonii od wieków, jej korzenie sięgają aż XVI wieku do portugalskich kupców i misjonarzy, którzy jako pierwsi wprowadzili tam koncepcję głębokiego smażenia na oleju.
W ostatnich latach dużym zainteresowaniem cieszy się mąka kasztanowa. Zastosowanie tego niezwykłego produktu jest bardzo szerokie, a właściwości zasługują na wyróżnienie. Owoce pochodzące z drzewa kasztana początkowo stosowane były przez ludzi ubogich, aż w końcu znalazły uznanie na najbardziej wykwintnych, królewskich stołach. Czym jest mąka z jadalnych kasztanów i czy naprawdę nadaje się dla każdego?
Co to jest stewia? Czy ten produkt jest zdrowy? Jaką formę wybrać? Czy ma właściwości zdrowotne? To naturalny słodzik, jaki jest ceniony przez wiele osób ze względu na wysoki poziom słodkości.