Mąka ryżowa to wspaniały składnik, który warto mieć pod ręką ze względu na jej właściwości. Niezależnie od tego, czy używasz jej do pieczenia bezglutenowego, zagęszczania zup lub sosów, czy też próbujesz swoich sił w przepisach takich jak holenderski chrupki chleb lub pierogi ryżowe.
Najlepsze przepisy z tapioką? Znajdziesz je tutaj! Nie tylko dla celiakowców!
Jak wiadomo, Koreańczycy z Południa są znani z zamiłowania do zdrowej i prostej żywności. Kimchi – klasyka kuchni koreańskiej - jak je zrobić po polsku?
Czy mąka owsiana jest zdrowa? Jakie są jej właściwości i jakie dania można z niej przygotować?
Jak zrobić idealną tempurę? Z jakimi warzywami? Jak ją podać? Sprawdźcie sami!
Jak używać soku z pokrzywy na włosy? Spraw, by były gęste, mocne i piękne!
Co to jest podpiwek? Jak go zrobić, gdzie kupić, jakie ma właściwości? Dowiedz się więcej!
Szukasz najlepszych przepisów z mlekiem kokosowym? To obecnie jeden ze sprzedażowych hitów. Polacy coraz chętniej sięgają po ten napój i odkrywają jego ciekawe zastosowania kulinarne.
Co to jest kawa organiczna i dlaczego warto się nią zainteresować? Na sklepowych pólkach coraz częściej zobaczyć można również opakowania z napisami „kawa bio organic” lub „kawa naturalna”. Sprawdzamy, czym różni się od zwykłej małej czarnej.