Włączenie do jadłospisu ciecierzycy to krok w dobrym kierunku. Ziarenka to prawdziwa kopalnia cennych dla zdrowia składników. Smak powinien przekonać nawet największych sceptyków. Co można zrobić z ciecierzycy? Nie tylko wyjeść łyżeczką ze słoika. Polecamy przygotowanie hummusu!
Sprawdzone sposoby mogą okazać się niezastąpione na złe samopoczucie po szampańskim wieczorze. Chcesz wyleczyć kaca i szybko poczuć się lepiej? Wypróbuj nasze domowe sposoby na szybkie usunięcie alkoholu z organizmu.
Tradycyjny sękacz jest regionalnym wypiekiem, najbardziej znanym na Podlasiu, Suwalszczyźnie i Kaszubach. Swój charakterystyczny wygląd osiąga dzięki sposobowi pieczenia - płynne ciasto jest wylewane na obracającą się drewnianą spiralę i pieczone nad ogniem przez około trzy godziny.
Każdy, kto pracuje nad swoją sylwetką, doskonale wie, że same ćwiczenia nie wystarczą do osiągnięcia sukcesu. Co jeść po treningu, aby jak najszybciej zobaczyć i utrwalić efekty?
Dowiedz się, dlaczego popularne zdrowe oleje są najgorszym wyborem do smażenia oraz sprawdź nasz ranking tych najlepszych.
Istnieje wiele sposobów na katar w ciąży, jednak które są najlepsze? Podpowiadamy, jak bezpiecznie pozbyć się tej jakże irytującej dolegliwości!
Jaka karma dla kota? To pytanie zadaje sobie większość właścicieli czworonogów. Na które składniki warto zwracać uwagę? Co sprawia, że pokarm jest wartościowy?
Każdy wie, że najzdrowsze warzywa to te, które zbieramy sezonowo. A zimowe miesiące zupełnie słusznie nie kojarzą się ze świeżymi zbiorami z ogródkowych grządek. Czy zimą jesteśmy skazani na obniżenie jakości swojego jedzenia?
Nadciśnienie tętnicze to jedna z najczęściej spotykanych chorób. Osobom chorującym na wspomnianą chorobę oraz innym, w ramach profilaktyki, poleca się zmianę diety – rezygnację z jedzenia rzeczy tłustych, fast-foodów, potraw smażonych na rzecz kuchni lekkostrawnej i korzystnej dla serca. Programem żywieniowym polecanym dla pacjentów zmagających się z nadciśnieniem jest dieta dash.
Dieta lekkostrawna, zwana także łatwostrawną i ubogoresztkową, to model odżywiania polegający na spożywaniu pokarmów nieobciążających przewód pokarmowy. Powinien on pokrywać 100% dziennego zapotrzebowania na wszystkie niezbędne makro- i mikroelementy oraz witaminy – by nie doprowadzić do niedoborów.