Zakwas to mąka, w której rozwijają się dzikie drożdże oraz bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus). Dlaczego potrzebujemy go do chleba?
Kozieradka na włosy to naturalny, łatwy, ale przede wszystkim efektywny sposób, dzięki któremu Twoja fryzura zyska utracony blask, włosy staną się zdrowsze i mocniejsze.
Gęsi smalec to szlachetny staropolski przysmak. Współcześnie docenia się jego walory smakowe, odżywcze, zdrowotne i kosmetyczne. Dlaczego warto zakosztować w tym niezwykłym specjale?
Filtry węglowy do wody to doskonała opcja oczyszczania jej z chloru i niebezpiecznych substancji. Może być wykorzystywany zarówno do poprawiania jakości domowej kranówki, jak i w dalekiej podróży. Dlaczego warto używać go na co dzień?
Co warto wiedzieć o właściwościach suszonej miechunki? Jaki wpływ na organizm mają jej owoce?
Kuchnia azjatycka pełna jest przysmaków, które w Europie są dopiero odkrywane i wciąż mało wykorzystywane. Należy do nich ulubiony przez Indonezyjczyków tempeh. Co to jest i dlaczego warto włączyć go do swojej diety?