To jest jeden z tych produktów, który zawsze powinien być w domu. Każdy rodzaj miodu ma swoje cenne właściwości zdrowotne.
Polska jesień to cudowny obfity czas – daje nam wspaniałe warzywa: dynia, batat, papryka, kukurydza, pomidory... Można z nich przyrządzić sycące i apetyczne zupy!
Żywokost, znany też jako kosztywał, to roślina o doskonałych właściwościach leczniczych. Jest pomocna w leczeniu chorób skóry, kości, a także stawów. Jakie jeszcze właściwości wykazuje?
Probiotyki to szczepy bakterii niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, znajdujące się m.in. w naszych jelitach. Dlaczego warto je suplementować i jak poprawnie to robić?
Wiele osób uwielbia miód spadziowy za jego bogaty smak i jedwabistą, płynną konsystencję. Ale nie tylko wygląda i smakuje niesamowicie – miód ze spadzi iglastej ma również wyjątkowe korzyści zdrowotne.
Kozie mleko można oczywiście pić świeże, ale warto też spróbować wielu produktów nabiałowych, które są z niego wytwarzane. Sery, jogurty, śmietana – kuszą kremową konsystencją i bogactwem cennych dla ludzkiego organizmu składników.