Zapisz się do newslettera i odbierz do 15 zł rabatu na zakupy! < zobacz >
Darmowa dostawa od 50,00 zł

Blog

Zdrowe naleśniki z mąki amarantusowej - szybki przepis

Kiedy myślimy o smakach z dzieciństwa, pojawia się wspomnienie naleśników. W każdym domu robiło się je inaczej, królowały inne dodatki: na słodko, z mięsem, z warzywami. W dobie popularności zdrowego odżywiania nie trzeba spisywać babcinych przysmaków na straty, wystarczy je lekko zmodyfikować i użyć innego rodzaju mąki, a wyjście zdrowe, pożywne danie, które zachwyci nawet domowników przyzwyczajonych do tradycyjnej kuchni. W przypadku naleśników, aby uzyskać zdrowe, tanie przysmaki, wystarczy zmienić mąkę pszenną na amarantusową.

Czytaj więcej
Algi morskie - cud w kuchni i kosmetyce

Algi morskie są znanym i lubiany produktem, którego występowanie najczęściej można zauważyć w produktach kosmetycznych. Znane ludziom od stuleci wciąż mogą zaskoczyć i przynieść wiele korzyści. Posiadają ogromną ilość witamin, minerałów, a także przeciwutleniaczy, które znakomicie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu. 

Czytaj więcej
Jak stosować olej z ostropestu dla najlepszych efektów

Zdrowie pochodzące z natury to najlepszy klucz do sukcesu. Ostropest plamisty to dziko żyjąca roślina, która posiada ukryte w sobie niezwykłe właściwości. Doskonale wpływa na funkcjonowanie całego organizmu, poprawiając zdrowie i samopoczucie. Ze względu na swoją specyfikę idealnie nadaje się do codziennego stosowania. Jakie korzyści niesie za sobą stosowanie oleju z ostropestu? Co dobrego skrywa w sobie ta pospolita roślina? Czy faktycznie swoim działaniem przynosi tak zniewalające efekty? Przekonaj się już dziś!

Czytaj więcej
Białko konopne – skład, właściwości, zastosowanie w kuchni

Białko konopne budzi coraz większe zainteresowanie wśród miłośników żywności ekologicznej. Dotyczy to szczególnie osób uprawiających sport oraz będących na diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Nic dziwnego – proteiny konopne są doskonałym zamiennikiem białka zwierzęcego i dostarczają organizmowi mnóstwo wartości odżywczych i energetycznych. 

Czytaj więcej
Czym zastąpić mleko – roślinne odpowiedniki w Twojej kuchni

Czym zastąpić mleko na co dzień? Coraz więcej osób rezygnuje z nabiału z różnych przyczyn. Często ma to wpływ brak tolerancji laktozy, weganizm czy też zwykła potrzeba wzbogacenia swojej diety. Na szczęście na rynku pojawia się coraz więcej roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych. Przyjrzyjmy im się bliżej!

Czytaj więcej
Chlorella – dlaczego warto ją wypróbować? Skład i działanie

Chlorella jest mikroalgą uznawaną za superżywność. Chcesz poznać jej właściwości? Przeczytaj nasz wpis!

Algi to ważny składnik diety długowiecznych mieszkańców Okinawy. Wielu naukowców nazywa je jedzeniem przyszłości. Z powodu bogactwa składników odżywczych określane są mianem superfoods. Ceni się je od wieków. Na Dalekim Wschodzie służyły m.in. do łagodzenia przeziębień, kaszlu, otyłości czy bólu. Część z ich działań leczniczych potwierdzili współcześni naukowcy. Badania na ten temat są prowadzone także w Polsce.

Czytaj więcej
Co to jest kozieradka i kto powinien ją stosować?

Kozieradka jest rośliną o szerokim przeznaczeniu. Odnajduje zastosowanie w kosmetologii oraz cechują ją właściwości lecznicze. Jeśli interesujesz się naturalnymi metodami na poprawę urody oraz ekologicznymi sposobami lecznictwa, przeczytaj koniecznie o jej cudownym zastosowaniu.

Czytaj więcej
pixel