Brukselkę duża część społeczeństwa pomija w swoim jadłospisie oraz traktuje po macoszemu. Niechęć do regularnego zjadania niewielkiej kapustki zwykle wynika z nieprawidłowego sposobu jej przygotowywania, co sprawia, że jest gorzka. Tymczasem to niesamowita roślina, którą miłośnicy zdrowego odżywiania oraz dietetycy uwielbiają!
Suplement na odchudzanie to odpowiedni kompan każdej osoby na diecie. Na jaki preparat warto postawić, by zapewnić sobie maksimum korzyści?
Czekolada to nie tylko przysmak łasuchów. Poprawia humor, jest taką maleńką chwilą przyjemności w ciągu dnia. To nieprawda, że czekolada szkodzi (w rozsądnych ilościach!).
Olej kokosowy to produkt, który znalazł zastosowanie nie tylko w kuchni, ale także w kosmetyce. Jest tak samo dobry do smażenia czy domowych lodów, jak i zewnętrznej pielęgnacji skóry oraz włosów!
Sery to powszechnie lubiane i często spożywane produkty spożywcze. Grupa ta to nie tylko popularny ser żółty i biały. Czy znasz wszystkie ich rodzaje?
Ekstrakt waniliowy to jeden z najsmaczniejszych, a zarazem najdroższych dodatków do słodkich wypieków. Już w starożytności uchodził za afrodyzjak, a z uwagi na bogaty skład i niebywały aromat znajduje też zastosowanie w kosmetyce i aromaterapii. Do czego służy ekstrakt waniliowy i co warto o nim wiedzieć?
Suche włosy to problem, z którym mierzy się ponad połowa z nas. Z badań wynika bowiem, że na tzw. siano na głowie narzeka nawet 63% Polaków. Dlatego podpowiadamy, jak nawilżyć kosmyki i pozbyć się tego problemu raz na zawsze.
Pierniki towarzyszą nam od setek lat. Przepis na nie przekazywano jako część wiana panny młodej. Gościły na stołach podczas najważniejszych uroczystości rodzinnych oraz świąt. To słodka przekąska i przepiękna, naturalna, pachnąca ozdoba choinkowa.
Olej kokosowy ma bardzo szerokie zastosowanie. Ma on jednak jeszcze jedno przeznaczenie, o którym nie wszyscy wiedzą – można płukać nim usta, poprawiając tym samym kondycję dziąseł i zębów.
Właściwości buraka i jego wartości odżywcze są doceniane przez dietetyków oraz specjalistów z zakresu odżywienia na całym świecie. Kulisty, intensywnie czerwony korzeń zwykle wykorzystuje się do przygotowywania sałatek i surówek obiadowych, ale również pysznych, pożywnych zup, past kanapkowych czy też wyciskania zdrowego soku!