Zapisz się do newslettera i odbierz do 15 zł rabatu na zakupy! < zobacz >
Darmowa dostawa od 50,00 zł

Buliony warzywne, kostki rosołowe

( ilość produktów: 31 )

Mając pod ręką bulion, z łatwością przygotujesz wartościowe zupy, aromatyczne sosy lub inne dania. Gotowe bio buliony, kostki rosołowe mięsne oraz warzywne — to wszystko w naszej ofercie.

Pożywny, złocisty bulion to podstawa każdej smacznej zupy. Wywar można gotować na mięsie i kościach lub samych świeżych warzywach. Niezastąpiony przy jesiennych przeziębieniach. Poznaj nasze gotowe, aromatyczne produkty powstałe na bazie ekologicznych składników, bez dodatku sztucznych wzmacniaczy smaku.

MarkaMarka
+ Rozwiń- Ukryj
Certyfikat BIOCertyfikat BIO
Bez glutenuBez glutenu
WegańskiWegański
WegetariańskiWegetariański
Pokaż tylko Pokaż tylko
CenaCena
-

 

Bulion ekologiczny, kostki rosołowe BIO

Solidna podstawa

Bulion to wywar powstały w wyniku gotowania odpowiednich składników w wodzie. W zależności od doboru zawartości, wyróżniamy buliony: mięsne, rybne, warzywne i grzybowe. Odpowiednio przyprawiony przyjmuje postać esencjonalnego, aromatycznego płynu. Stanowi bazę do przygotowania zup, sosów lub innych dań.

Ekologiczne koncentraty

Do przygotowania idealnego bulionu wymagany jest czas, gdyż powinien on gotować się powoli. Dobrym i szybkim rozwiązaniem są gotowe koncentraty, które wystarczy rozpuścić we wrzącej wodzie.

Produkty, które znajdziesz w naszym sklepie powstały na bazie składników pochodzących z kontrolowanych, ekologicznych upraw. Ich skład jest prosty i przejrzysty, nie zawierają dodatku sztucznych wypełniaczy, dzięki czemu otrzymasz bulion wysokiej jakości i o znakomitym smaku.

Buliony w kostkach lub w płynie

Oferujemy buliony w różnych wygodnych postaciach: kostkach, proszku i płynie; wśród nich znajdziesz wersje:

  • drobiowe,
  • wołowe,
  • wegetariańskie - warzywne,
  • azjatyckie,
  • oraz kostki ziołowe.

Wśród proponowanych produktów znajdziesz także takie o obniżonej zawartości soli, produkty bezglutenowe, bez zawartości drożdży czy bez dodatku cukrów.

Zastosowanie

Rosół na chorobę

Nie bez powodu domowy bulion traktuje się czasem jak lekarstwo. Długie gotowanie kości zwierzęcych powoduje uwalnianie się z nich wszystkich składników mineralnych, a warzywa dostarczają jeszcze większej dawki witamin. Rosół taki będzie charakteryzować się przede wszystkim działaniem silnie odżywczym, co jest niezwykle istotne dla osłabionego chorobą organizmu. Przy okazji zadziała także rozgrzewająco. Ponadto, dobry wywar może posiadać właściwości przeciwzapalne.

Jak zrobić bulion z kostki?

Gotowe koncentraty to niezwykle wygodne i szybkie rozwiązanie. Kostki i proszek należy rozpuścić w odpowiedniej ilości wrzącej wody, a bulion w postaci płynu wystarczy przelać do garnka i zagotować. Przygotowany w ten sposób wywar jest gotowy do spożycia lub dalszego przygotowania zup, sosów, risotto oraz innych dań.

pixel