Konfitury
( ilość produktów: 30 )W ofercie naszego sklepu znajdziesz przeróżne bio konfitury, między innymi z truskawek, malin, dzikiej róży, ananasa czy czerwonej cebuli.
Oferowane produkty nie zawierają sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i konserwantów. Świeże owoce użyte do ich produkcji pochodzą z certyfikowanych, ekologicznych upraw.
Bardzo możliwe, że nie wyobrażasz sobie domowych wypieków bez konfitury lub uwielbiasz łączyć ją z mięsem. Są to słodkie, smaczne przetwory, zatrzymujące na dłużej smak letnich owoców. Uwielbiane przez dzieci. Wypróbuj nasze smaki!
- 1
- 2
Konfitury ekologiczne
Słodki specjał
Konfitura jest przetworem powstałym w wyniku połączenia świeżych owoców z syropem cukrowym (lub sokiem z odpowiednio słodkich owoców). Do jej przygotowania wybiera się owoce dojrzałe i najwyższej jakości.
Zazwyczaj wyroby te powstają z owoców małych i bardzo słodkich (np. malin lub truskawek). W naszej ofercie nie znajdziesz produktów zawierających sztuczne konserwanty.
Czym się różni konfitura od dżemu i marmolady?
Nie ma ujednoliconych wytycznych, które w sposób konkretny określałyby różnice pomiędzy poszczególnymi przetworami cukrowymi. Przyjmuje się jednak, że podstawową cechą różnicującą jest ich konsystencja.
- Wytwarzając dżemy dużą wagę przywiązuje się do zachowania możliwie sporych fragmentów owoców przy jednocześnie wysokim stopniu zżelowania.
- Konfitury zaś będzie cechować zawartość całych owoców. Te ostatnie wytwarza się najczęściej z owoców małych, np. malin.
- Marmolada to wyrób o dość twardej konsystencji, nadający się do krojenia, owoce są w niej najczęściej całkowicie przetarte.
Wybierz swój ulubiony smak konfitury
Bogaty wybór smaków w naszym sklepie
Oferujemy niezwykle szeroki wybór pośród bio wyrobów powstałych na bazie ekologicznie uprawianych owoców. Odnajdziesz tu zarówno dobrze znane, sprawdzone smaki, jak i rozwiązania bardziej nietypowe, między innymi konfitury:
- z truskawek, malin, jagód, poziomek, czarnej porzeczki, czereśni, wiśni, wiśni z dodatkiem imbiru, borówek, śliwek,
- z płatków lub owoców róży, żurawiny, czarnego bzu,
- brzoskwiniowe, pomarańczowe, ananasowe,
- z czerwonej cebuli.
Rozgrzewająca herbata ze słodkim dodatkiem
Okres jesieni i zimy to czas, kiedy wieczory stają się coraz dłuższe, a my chętniej sięgamy po gorącą herbatę na rozgrzewkę. Wybierz jedną z oferowanych przez nas konfitur (np. z owoców dzikiej róży; owoce te są niezwykle bogate w witaminę C!) i podczas przyrządzania kolejnej herbaty wmieszaj również łyżeczkę słodkiego przysmaku. Dodaj plaster świeżej pomarańczy lub kilka suszonych goździków, aby jeszcze bardziej podkręcić jej smak. Gwarantujemy, że ten pyszny napar umili twój wieczór!