test
O tym, jak bardzo ważne jest prawidłowe odżywianie się, cały czas przypominają media. W końcu prawidłowa dieta zapobiega wielu chorobom oraz jest przydatna w leczeniu różnych schorzeń. Należy pamiętać, że dla naszego zdrowia groźne są niedobory żelaza, zwane anemią (niedokrwistością).
Wraz z rosnącą świadomością na temat zdrowego odżywiania, można zaobserwować dynamicznie rozwijającą się popularność stosowania diet na odchudzanie. Każda obiecującą poprawę samopoczucia, wyglądu oraz stanu życia wprowadzają zainteresowanych, do szerokiego spektrum dostępnych opcji żywieniowych. Czym jednak dieta ketogeniczna wyróżnia się na tle innych?
Mrożenie, kiszenie, pasteryzacja – to tylko niektóre sposoby konserwacji żywności. Jakie metody najlepiej wybierać, aby powstrzymać rozwój bakterii, grzybów i drożdży, które odpowiadają za rozkład jedzenia?
Żywienie małych dzieci to nie lada wyzwanie dla rodziców. Posiłek dla dziecka powinien być zdrowy, zbilansowany w taki sposób, aby dostarczał wszystkich niezbędnych składników. Zupa sprawdzi się tu idealnie!
Okazuje się, że ta najpopularniejsza, czyli biała mąka pszenna, jest coraz rzadziej wybierana przez zwolenników zdrowego odżywiania. Stąd wzrost zainteresowania innymi odmianami. Czym zastąpić białą mąkę? Jaka mąka jest najzdrowsza?