Właściwości pestek dyni doceniane są przez miłośników zdrowej żywności oraz superfoods na całym świecie...
Syrop z czarnego bzu - na co pomaga i czy faktycznie działa? Czy możemy uznać go za przełomowy środek, sprzyjający leczeniu infekcji i drobnych chorób? Przekonaj się!
Co właściwie oznacza indeks glikemiczny? Jaki jest IG owoców i warzyw?
Oryginalny fiński ksylitol (cukier brzozowy) to naturalny słodzik będący doskonałym zamiennikiem cukru. Jakie są jego właściwości, cena i gdzie go kupić?
Przygotowania do świąt nie muszą być nieprzyjemnym obowiązkiem. Ani dla Ciebie, ani dla maluchów!
Suszone jabłka kojarzą nam się przede wszystkim z okresem świątecznym. Poznaj ich właściwości!
Rozmaryn jest przyprawą często stosowaną w kuchni. Ma on jednak szersze zastosowania - jest rośliną cenioną w medycynie oraz kosmetyce.
Suszone śliwki mają dość charakterystyczny zapach i smak. Zupełnie inny od świeżego owocu. To aromat, który kojarzy się ze Świętami, słodki, z delikatną korzenną nutką...
Na co pomaga goździk? Co sprawia, że jest on tak szeroko wykorzystywany w kulturze kulinarnej i medycynie?
Aby uraczyć gości wigilijnych smacznym śledziem z rodzynkami, dowiedzmy się, jak przygotować go w różnych postaciach!