Podpiwek a kwas chlebowy - czym się różnią i co trzeba o nich wiedzieć?
Co to jest podpiwek? Jak go zrobić, gdzie kupić, jakie ma właściwości? Dowiedz się więcej!
Co to jest podpiwek? Jak go zrobić, gdzie kupić, jakie ma właściwości? Dowiedz się więcej!
Co to jest kawa organiczna i dlaczego warto się nią zainteresować? Na sklepowych pólkach coraz częściej zobaczyć można również opakowania z napisami „kawa bio organic” lub „kawa naturalna”. Sprawdzamy, czym różni się od zwykłej małej czarnej.
Jaki makaron będzie najlepszy na Twojej diecie? Dopasuj ulubione potrawy makaronowe do swoich potrzeb żywieniowych!
Stewia jest znana jako zdrowy zamiennik cukru. Jest uważana za najsłodszą roślinę na świecie, może być 30 razy słodsza od cukru. Jako substancja słodząca jest polecana na diecie odchudzającej i nietolerującym sacharozę. Jest słodsza od białego cukru i o wiele zdrowsza oraz łatwiej wydalana z organizmu.
W ostatnich latach dużym zainteresowaniem cieszy się mąka kasztanowa. Zastosowanie tego niezwykłego produktu jest bardzo szerokie, a właściwości zasługują na wyróżnienie. Owoce pochodzące z drzewa kasztana początkowo stosowane były przez ludzi ubogich, aż w końcu znalazły uznanie na najbardziej wykwintnych, królewskich stołach. Czym jest mąka z jadalnych kasztanów i czy naprawdę nadaje się dla każdego?