Właściwości zdrowotne pokrzywy były doskonale znane naszym przodkom, a dziś napój z tej pospolitej rośliny przeżywa prawdziwy renesans.
Przepisy na czosnek niedźwiedzi? Sprawdź, czym się różni od zwykłego czosnku!
Moringa jest rośliną znaną już od czasów starożytnych, wykorzystywaną w celu łagodzenia różnych dolegliwości ze strony organizmu. To wspaiełe sooperfood!
Babka płesznik oraz babka jajowata to rośliny uprawiane w rejonie Morza Śródziemnego. Hoduje się je również na terenach zachodniej Azji, a także północnej Afryki. Ich nasiona wykazują szeroką aktywność prozdrowotną!
Bezdyskusyjnie – jagody acai oferują mnóstwo wyjątkowych właściwości prozdrowotnych, jednak w Polsce są wciąż mało popularne.
Ciecierzyca a cieciorka – wielu miłośników zdrowego stylu życia zastanawia się, jaka jest różnica między tymi dwoma nasionami. Jaka jest prawda?
Mimo że zalecenia żywieniowe mówią o ograniczaniu spożycia tłuszczów zwierzęcych, masło ghee jest uznawane za produkt, który warto wykorzystywać do obróbki terminczej. Czym się wyróżnia?
Kawa instant to ulubiona mała czarna Polaków. Czy kawa rozpuszczalna jest zdrowa, czy może nam zaszkodzić? Rozwiewamy wątpliwości!
Jakie herbatki na odchudzanie najlepiej wybrać? Co tak naprawdę działa, na co warto się zdecydować, a na co uważać?
Boswellia Serrata i jej właściwości są oczywiste tylko dla nielicznych. Zdecydowanie ta roślina jest bardziej znana pod nazwą kadzidłowiec. Jak działa?