Bez mleka, bez laktozy i bez glutenu, za to pełne smaku, o delikatnej, kremowej konsystencji. Tym właśnie wyróżniają się deserki sojowe dla wegan, wegetarian, dla wszystkich!
Czekolada deserowa to sposób na szybką, drobną przyjemność będącą kompromisem pomiędzy pełną cukru czekoladą mleczną a znacznie mocniejszą w smaku czekoladą gorzką!
Aromatyczne, subtelne listki lebiodki, czyli oregano – do czego je stosować? Zarówno w wersji świeżej, jak i suszonej idealnie nadaje się do dań kuchni śródziemnomorskiej i prowansalskiej. Doskonałe w potrawach inspirowanych kulinarnymi podróżami na Bałkany.
Picie energetyków od lat wzbudza liczne kontrowersje. Powszechnie wiadomo, że są one niezdrowe, a mimo to wielu z nas nie wyobraża sobie bez nich dnia. Zastąpmy je czymś zdrowym!
Bertram to zioło (zaliczane do przypraw), które znane jest także jako pierściennik lekarski. Często wykorzystuje się je w indyjskiej medycynie naturalnej – Ajurwedzie. Nic w tym dziwnego...
W obecnych czasach, gdy świadomość konieczności racjonalnego żywienia ciągle wzrasta, superfoods takie jak korzeń macy zyskują na popularności. I słusznie!
Truskawki zawierają wiele witamin, składników mineralnych oraz przeciwutleniaczy, które pomagają organizmowi zachować zdrowie i wspomóc go w walce z wolnymi rodnikami. Poznaj je lepiej!
Buzdyganek ziemny to roślina, która jak dotychczas nie cieszy się specjalną popularnością w naszym kraju. A szkoda, bo jej właściwości zdrowotne są naprawdę imponujące!
Herbata ziołowa to najbardziej skuteczny, a do tego bezpieczny w stosowaniu preparat na zgagę. W naturalny sposób pomaga w pozbyciu się uczucia pieczenia w klatce piersiowej oraz nieprzyjemnego posmaku w jamie ustnej.
Krople z orzecha włoskiego są naturalnym lekiem szczególnie polecanym osobom, które cierpią na różne dolegliwości związane z układem pokarmowym. Sprawdź, jak przygotować je w domu!