Zapisz się do newslettera i odbierz do 15 zł rabatu na zakupy! < zobacz >
Darmowa dostawa od 50,00 zł

Blog

Napój sojowy a mleko sojowe. Właściwości, wady i zalety

Napój sojowy a mleko sojowe. Właściwości, wady i zalety

Napój sojowy powstał w Chinach, lecz obecnie stosowany jest na całym świecie jako najczęściej wybierany substytut mleka krowiego w diecie roślinnej lub przez osoby z nietolerancją laktozy. Charakteryzuje się on zbliżoną do produktu zwierzęcego zawartością białka, tłuszczów i węglowodanów, a dodatkowo zawiera składniki bioaktywne o prozdrowotnym działaniu. Dowiedz się więcej o tym popularnym napoju!

Czytaj więcej
Co to jest kombucha? Właściwości i opinie

Co to jest kombucha? Właściwości i opinie

Kombucha to nazwa żywych kultur bakterii i zdrowego napoju herbacianego przygotowywanego na ich bazie. Jego właściwości zdrowotne orzeźwiający smak są znane od wieków w medycynie dalekowschodniej, a obecnie doceniają je również specjaliści od żywienia. 

Czytaj więcej
Mąka z żołędzi - właściwości i zastosowanie

Mąka z żołędzi - właściwości i zastosowanie

W ostatnim czasie mąka z żołędzi cieszy się dobrą sławą ze względu na swoje właściwości. Ze względu na sposób pozyskiwania - stosowana w daniach pozostawia po sobie specyficzny smak z nutą goryczy. Idealnie sprawdza się do wypieków i placków korzennych. Co warto o niej wiedzieć? Czym się wyróżnia spośród innych produktów dostępnych na rynku i jakie ma właściwości? 

Czytaj więcej
pixel