Naturalny błonnik wykazuje wiele cennych właściwości, m.in. ma pozytywny wpływ na gospodarkę węglowodanową, obniża poziom cholesterolu, oczyszcza jelita z zalegających treści, wspiera prawidłową perystaltykę oraz procesy trawienne.
To jest jeden z tych produktów, który zawsze powinien być w domu. Każdy rodzaj miodu ma swoje cenne właściwości zdrowotne.
Polska jesień to cudowny obfity czas – daje nam wspaniałe warzywa: dynia, batat, papryka, kukurydza, pomidory... Można z nich przyrządzić sycące i apetyczne zupy!
Żywokost, znany też jako kosztywał, to roślina o doskonałych właściwościach leczniczych. Jest pomocna w leczeniu chorób skóry, kości, a także stawów. Jakie jeszcze właściwości wykazuje?
Probiotyki to szczepy bakterii niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, znajdujące się m.in. w naszych jelitach. Dlaczego warto je suplementować i jak poprawnie to robić?
Wiele osób uwielbia miód spadziowy za jego bogaty smak i jedwabistą, płynną konsystencję. Ale nie tylko wygląda i smakuje niesamowicie – miód ze spadzi iglastej ma również wyjątkowe korzyści zdrowotne.
Kozie mleko można oczywiście pić świeże, ale warto też spróbować wielu produktów nabiałowych, które są z niego wytwarzane. Sery, jogurty, śmietana – kuszą kremową konsystencją i bogactwem cennych dla ludzkiego organizmu składników.
Miód faceliowy ma zbawienne właściwości dla ludzkiego organizmu, jest jednym z najzdrowszych rodzajów miodów, to skarbnica minerałów i witamin!
To produkt o szerokim zastosowaniu kuchennym, a odpowiednio przygotowany może być serwowany na słodko oraz słono. Co warto wiedzieć o tej odmianie ryżu? Jak powinno wyglądać gotowanie ryżu brązowego?
Grzyby shiitake są cenione na całym świecie ze względu na swój unikalny smak, a także szeroką gamę wartości odżywczych. Znajdują one zastosowanie w kuchni, będąc doskonałym uzupełnieniem dań mięsnych, zup, sałatek czy przystawek.