Risotto to włoskie danie na bazie ryżu, z dodatkiem mięsa, warzyw, ziół lub owoców morza. Kluczem do sukcesu są odpowiednio dobrane dodatki. Dobrze zrobione powinno być delikatne, kremowe, gładkie i rozpływające się w ustach.
Karob występuje obecnie w środowisku naturalnym w regionie Morza Śródziemnego m.in. w Chorwacji, Portugali czy Grecji. Jest to nadzwyczajna substancja pozyskiwana ze strąków drzewa o tej samej nazwie.
Chleb jest dla wielu z nas podstawowym produktem spożywczym, goszczącym na śniadanie, kolację i często nawet do obiadu. Który jest zdrowy i można wręcz traktować go jak lekarstwo, a który niszczy organizm i przyprawia o choroby cywilizacyjne?
Naturalny błonnik wykazuje wiele cennych właściwości, m.in. ma pozytywny wpływ na gospodarkę węglowodanową, obniża poziom cholesterolu, oczyszcza jelita z zalegających treści, wspiera prawidłową perystaltykę oraz procesy trawienne.