Latem lekarze polecają picie dużej ilości wody, jedzenie warzyw i owoców bogatych w orzeźwiające soki oraz spożywanie lodów, najlepiej domowej produkcji!
Bób można jeść na surowo, ale najlepiej smakuje ugotowany, z różnymi dodatkami, które podkreślają jego walory. Tylko jak poprawnie ugotować bób?
W upalne dni wybieramy lekkie zupy, często na bazie świeżych, sezonowych warzyw lub owoców oraz kefiru lub maślanki. Najbardziej znaną letnią zupą jest chłodnik.
Bataty nadają się do pieczenia, duszenia, grillowania i gotowania. Dzieci są zachwycone i zawsze chcą sprawdzić, jak smakują zdrowe frytki z batatów!
Świat roślin jest przebogaty i bez problemu znajdziemy składniki, które przypominają mięso w smaku i konsystencji. Takim produktem jest właśnie jackfruit!
Polskie lato daje nam niesamowite, słodkie i apetyczne owoce sezonowe. Pojawienie się truskawek cieszy łasuchów. Kupienie jednej kobiałki to stanowczo za mało!
Wykorzystaj najlepsze przepisy z mąką ryżową w swojej kuchni!
Słodkie, złociste ziarenka ułożone w kolbę wyglądają tak apetycznie, że nie sposób się im oprzeć. Kukurydza to jedno z podstawowych zbóż, w dodatku bezglutenowych...
Okazuje się, że najlepsze i najzdrowsze produkty mamy pod ręką, a nawet możemy wyhodować na parapecie lub w ogrodzie. Służą zdrowiu i stanowią fantastyczną dekorację. O palmę pierwszeństwa wśród leczniczych roślin od lat walczy aloes.
Orient i egzotyka w kuchni staje się popularna ze względu na walory smakowe i mnóstwo zdrowych, wartościowych składników. Poznaj pastę tahini!