Jak parzyć zieloną kawę? – to pytanie zadaje sobie każda osoba, którą zachwyciły niezwykłe właściwości tego napoju. Jego parzenie nie jest trudne...
Jedną z roślin, którą popularnie trzyma się na parapecie, jest aloes. Jego moc lecznicza zaskoczy nawet największych sceptyków.
Środek lata to zwykle czas największej obfitości w owoce, w tym wiśnie. Sposobem na zachowanie właściwości zdrowotnych i ulubionego smaku jest ich suszenie.
Rośliny strączkowe to ważny element zdrowej diety. Są smaczne, zdrowe i można z nich przyrządzić najróżniejsze przysmaki. Wypróbuj nasze dania z ciecierzycy!
Przepisy na domową tortillę to pyszna i prosta sprawa! Możemy wyczarować z niej pełnowartościowy posiłek lub przekąskę na każdą okazję.
Właściwości zdrowotne pokrzywy były doskonale znane naszym przodkom, a dziś napój z tej pospolitej rośliny przeżywa prawdziwy renesans.
Przepisy na czosnek niedźwiedzi? Sprawdź, czym się różni od zwykłego czosnku!
Wszystkie narody świętujące Wielkanoc mają ze sobą coś wspólneg - fantastyczną, aromatyczną, niezwykle kolorową i pełną słodkości kuchnię!>
Mimo że zalecenia żywieniowe mówią o ograniczaniu spożycia tłuszczów zwierzęcych, masło ghee jest uznawane za produkt, który warto wykorzystywać do obróbki terminczej. Czym się wyróżnia?
Co to takiego, gdzie można to zjeść i jak zrobić seitan samodzielnie? Odpowiadamy!