Na rynku dostępne są różne rodzaje, które mogą być stosowane zarówno przez dzieci, jak i przez dorosłych. Dla wielu ludzi stanowi codzienny dodatek. Z czego się składa i jak wpływa na organizm?
Czy jest zdrowa? Chałwa to tradycyjny przysmak, uwielbiany w wielu krajach na całym świecie. Pochodzi prawdopodobnie z Bliskiego Wschodu, również w Polsce jest on chętnie spożywany od pokoleń. Dzieje się tak nie tylko ze względu na smak tego specjału, ale również ze względu na zauważalne korzyści zdrowotne.
Sprawdź najprostsze i najsmaczniejsze przepisy na tradycyjną kwaśnicę, kapuśniak, ale także kimchi czy kulebiak.
Czarna sól kala namak to niezwykle ciekawy rodzaj soli, o całkowicie odmiennych właściwościach w porównaniu z przyprawą, której na co dzień używasz w kuchni.
Czym jest passata, czym różni się od przecieru pomidorowego i do czego można ją wykorzystać? Poznaj nowy element Twoich dań, z którym z pewnością zaprzyjaźnisz się na długie lata.
Powszechnie przyjmuje się, że mąka a skrobia ziemniaczana to jedno i to samo. Takie myślenie jest niestety błędne i często prowadzi do nieporozumień.