Zapisz się do newslettera i odbierz do 15 zł rabatu na zakupy! < zobacz >
Darmowa dostawa od 50,00 zł

Blog

Co można zrobić z orzechów - 6 prostych i szybkich przepisów na orzechowe przekąski i nie tylko 

Co można zrobić z orzechów - 6 prostych i szybkich przepisów na orzechowe przekąski i nie tylko 

Co zrobić w kuchni z orzechów i dlaczego warto? To bogactwo energii, białka, witamin, minerałów oraz kwasów omega-3. Ich regularne spożywanie pozytywnie wpływa między innymi na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i sercowo-naczyniowego. To nie jedyne zalety, ponieważ do tego wszystkiego są po prostu pyszne. Pasują do wielu dań, zarówno na słodko, jak i wytrawnie. Poniżej znajdziesz kilka propozycji!

Czytaj więcej

Jak suszyć owoce na zimę - na  słońcu, w piekarniku, w suszarce, a może inaczej?

Jak suszyć owoce na zimę? Można to robić na kilka sposobów. Najprostszym sposobem jest suszenie suszarką do owoców. Bardziej tradycyjne sposoby to suszenie na słońcu, w piekarniku lub na sznurku.

Orzeźwiający smak i cudowny aromat owoców to powód, dla którego chcemy je jeść przez cały rok. W procesie suszenia zyskują one niesamowity zapach, aromat i niepowtarzalny smak. Możemy cieszyć się nim długo po letnich miesiącach!

Czytaj więcej
Jak zrobić owoce kandyzowane w domu?

Jak zrobić owoce kandyzowane w domu?

Jak samodzielnie kandyzować owoce? To prostsze niż myślisz! Zobacz łatwy przepis i spróbuj jeszcze dziś.

Przetwory robione w domu mają kilka zalet: nie zawierają żadnych konserwantów i barwników, są przygotowane pod preferencje smakowe domowników i z naturalnych składników. Owoce w takiej formie nadal są bogate w witaminy i mikroelementy. Mogą być  alternatywą dla owoców suszonych, gdyż są od  nich słodsze i bardziej lubiane przez dzieci.

Czytaj więcej
pixel