Kwasy omega 3 to rodzaj tłuszczów nienasyconych, które są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Jakie są ich najbardziej przyswajalne źródła?
To, jakie przyprawy pasują do ryb, zależy od lokalnej tradycji: w kuchniach Azji ryby wymagają intensywnych marynat, ostrych przypraw i fermentowanych sosów, w których występuje smak umami. A jak jest w Europie?
Kiedy myślisz o kiszonkach, pierwszym skojarzeniem jest kiszona kapusta. Nie jest ona jednak jedynym warzywem, które można kisić. Szczególnie smaczne są również zakwaszone marchew, buraki, kapusta czerwona i wiele innych...
Chcesz przemycić do swojej diety jarmuż, ale nie wiesz jak? Sposób jest bardzo prosty - dodaj go do koktajlu!
Wyobraź sobie, że możesz jeść makaron bez żadnego poczucia winy. Czy to nie byłoby wspaniałe?
Sprawdź, jak właściwie używać propolisu dla dzieci, by zapobiec, a nawet wyleczyć je z nieprzyjemnej infekcji!