Mimo że zalecenia żywieniowe mówią o ograniczaniu spożycia tłuszczów zwierzęcych, masło ghee jest uznawane za produkt, który warto wykorzystywać do obróbki terminczej. Czym się wyróżnia?
Składniki:
tłuszcz mleczny* 50%, tłuszcz kokosowy* 50% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g :
Wartość energetyczna: 3697 kJ/ 899 kcal
Tłuszcz : 99,8 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 77,7 g
Węglowodany : 0 g
W tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Informacja alergenna:
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą)
ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywac w lodówce i spożyć w ciągu kilku miesięcy.
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię