Zapisz się do newslettera i odbierz do 15 zł rabatu na zakupy! < zobacz >
Darmowa dostawa od 50,00 zł

Blog

Jak zrobić mleko kokosowe - przepisy i wskazówki

Jak zrobić mleko kokosowe - przepisy i wskazówki

Jak zrobić domowe mleko kokosowe? To produkt zyskujący coraz większą popularność w polskiej kuchni! Szczególnym zainteresowaniem cieszy się wśród wegan i miłośników azjatyckich potraw. Jednak mleczko powinien docenić każdy, kto chce wzbogacić swoją dietę w zdrowe produkty. 

Czytaj więcej
Japońska tempura - co to jest i jak ją przygotować?

Japońska tempura - co to jest i jak ją przygotować?

Tempura to japońskie danie składające się z panierowanych i smażonych w głębokim tłuszczu ryb, owoców morza i warzyw. Chociaż była spożywana w Japonii od wieków, jej korzenie sięgają aż XVI wieku do portugalskich kupców i misjonarzy, którzy jako pierwsi wprowadzili tam koncepcję głębokiego smażenia na oleju. 

Czytaj więcej
Mąka kasztanowa - jakie ma zastosowanie w naszej kuchni? Właściwości i przepisy

Mąka kasztanowa - jakie ma zastosowanie w naszej kuchni? Właściwości i przepisy

W ostatnich latach dużym zainteresowaniem cieszy się mąka kasztanowa. Zastosowanie tego niezwykłego produktu jest bardzo szerokie, a właściwości zasługują na wyróżnienie. Owoce pochodzące z drzewa kasztana początkowo stosowane były przez ludzi ubogich, aż w końcu znalazły uznanie na najbardziej wykwintnych, królewskich stołach. Czym jest mąka z jadalnych kasztanów i czy naprawdę nadaje się dla każdego? 

Czytaj więcej
Prawdziwe opinie klientów
4.7 / 5.0 4480 opinii
pixel