Składniki: grys kukurydziany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opis: Kaszkę kukurydzianą można stosować jako zagęszczacz do zup, gulaszów warzywnych oraz sosów. Idealnie nadaje się jako dodatek do ciast i musli.
Sposób przygotowania: Kaszkę zalać wodą lub napojem roślinnym o temperaturze 80°C. Pozostawić na 2-3 minuty. Można dodać owoce, dżem lub wiórki kokosowe.
Wartość odżywcza w 100 g : Wartość energetyczna: 1515 kJ / 358 kcalTłuszcz: 3,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g, Węglowodany: 70 g, w tym cukry: 1,9 gBłonnik: 5,5 g, Białko: 9,6 g, Sól: <0,01 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię