Dowiedz się, dlaczego popularne zdrowe oleje są najgorszym wyborem do smażenia oraz sprawdź nasz ranking tych najlepszych.
Opis produktu
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa pozyskana z jednej odmiany oliwek Koroneiki. Wyjątkowość tej oliwy polega na Chronionym Oznaczeniu Geograficznym (P.G.I). Oznacza to, że przynajmniej jeden z etapów jej produkcji musi przebiegać na wyznaczonym obszarze.
Odpowiedni do pieczenia, smażenia, dodatek do surowych warzyw, warzyw gotowanych na parze i do sera feta.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna (kj/kcal) | 3367kJ/819kcal |
Tłuszcz | 91 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 |
Węglowodany | |
w tym cukry | |
Błonnik | |
Białko | |
Sól |
Skład
oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed ciepłem i światłem
Marka
Symbol
3445020277358
Kod producenta
3445020277358
Seria
Długość towaru w centymetrach
5,7
Szerokość towaru w centymetrach
5,7
Wysokość towaru w centymetrach
26,6
Kraj pochodzenia
Grecja
Wegetariański
tak
Wegański
tak
Certyfikat BIO
tak
Bez glutenu
tak
Kraj producenta
Francja
Marka
Bio Planete
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
0.8
Nazwa handlowa
OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN
Rodzaj
extra vergine
Smak
oliwa naturalna
Typ
oliwa z oliwek
Cechy
ekologiczny
Certyfikat
Ekologiczny
Produkt nie zawiera
konserwantów
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię