Mimo że zalecenia żywieniowe mówią o ograniczaniu spożycia tłuszczów zwierzęcych, masło ghee jest uznawane za produkt, który warto wykorzystywać do obróbki terminczej. Czym się wyróżnia?
Opis produktu
MASŁO Ghee, czyli inaczej zwane MASŁO klarowane powstaje poprzez długotrwałe, powolne podrzewanie. W wyniku tego procesu powstaje czysty tłuszcz MLECZNY bez zawartości wody i białka mlecznego. MASŁO Ghee idealnie nadaje się do głębokiego smażenia i pieczenia, a także do gotowania.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna (kj/kcal) | 3677kJ/878kcal |
Tłuszcz | 99 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 70 |
Węglowodany | 0,4 |
w tym cukry | 0 |
Błonnik | |
Białko | 0,1 |
Sól | 0,01 |
Skład
bezwodny tłuszcz MLECZNY* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze do 25 °C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promeni słonecznych. Ewentualna zmiana konsystencji produktu nie świadczy o jego złej jakości.
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię