Makaron (z soczewicy czerwonej) muszla gnocchi sardi bezglutenowy bio 250 g
Opis produktu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 9- 11 minut, al dente 7 - 8 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej makaron wodą.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna (kj/kcal) | 1449kJ/342kcal |
Tłuszcz | 1,3 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 |
Węglowodany | 56,3 |
w tym cukry | 2 |
Błonnik | 4,9 |
Białko | 23,8 |
Sól | 0,036 |
Skład
mąka z soczewicy czerwonej*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Marka
Symbol
5902811251099
Kod producenta
5902811251099
Seria
Długość towaru w centymetrach
5
Szerokość towaru w centymetrach
11
Wysokość towaru w centymetrach
26
Wegetariański
tak
Wegański
tak
Certyfikat BIO
tak
Bez glutenu
tak
Kraj producenta
Polska
Marka
Fabijańscy
Waga
0.25
250
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
0.28
0.3
Cechy
ekologiczny
Certyfikat
Ekologiczny
Produkt nie zawiera
glutenu
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię