W ostatnich latach dużym zainteresowaniem cieszy się mąka kasztanowa. Zastosowanie tego niezwykłego produktu jest bardzo szerokie, a właściwości zasługują na wyróżnienie. Owoce pochodzące z drzewa kasztana początkowo stosowane były przez ludzi ubogich, aż w końcu znalazły uznanie na najbardziej wykwintnych, królewskich stołach. Czym jest mąka z jadalnych kasztanów i czy naprawdę nadaje się dla każdego?
Składniki: semolina* (mąka z pszenicy durum), mąka kasztanowa* 13% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g : Wartość energetyczna: 1548 kJ/365 kcalTłuszcz: 2,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g, Węglowodany: 73 g, w tym cukry: 12 gBłonnik: 5,2 g, Białko: 9,9 g, Sól: 0,01 g
Sposób przygotowania: Przed spożyciem gotować: 8 minut, al dente 6 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 l osolonej wody)
Informacja alergenna: Może zawierać jaja, orzeszki arachidowe, soję, mleko, orzechy, nasiona sezamu, łubin
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię