Ciecierzyca bezglutenowa bio 400 g
Opis produktu
:
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna (kj/kcal) |
1445kJ/343kcal |
Tłuszcz |
4,6 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6 |
Węglowodany |
45 |
w tym cukry |
11 |
Błonnik |
17 |
Białko |
22 |
Sól |
0,06 |
Skład
ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Długość towaru w centymetrach
Szerokość towaru w centymetrach
Wysokość towaru w centymetrach
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
Cechy
ekologiczny
wegański
wegetariański
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych. Rośliny strączkowe to ważny element zdrowej diety. Są smaczne, zdrowe i można z nich przyrządzić najróżniejsze przysmaki. Wypróbuj nasze dania z ciecierzycy!
Ciecierzyca a cieciorka – wielu miłośników zdrowego stylu życia zastanawia się, jaka jest różnica między tymi dwoma nasionami. Jaka jest prawda?
W dzisiejszych czasach bardzo wiele osób decyduje się najróżniejsze diety roślinne. Dlatego bardzo duża popularnością cieszą się wegańskie falafele. Co to jest?