Algi morskie suszone - kombu bio 100 g
Opis produktu
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli i nie świadczy o złej jakości produktu.
Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.
Sposób przygotowania
Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna (kj/kcal) |
745kJ/179kcal |
Tłuszcz |
0,5 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,1 |
Węglowodany |
18 |
w tym cukry |
0 |
Błonnik |
34 |
Białko |
9,2 |
Sól |
5,1 |
Skład
algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu.
Długość towaru w centymetrach
Szerokość towaru w centymetrach
Wysokość towaru w centymetrach
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych. Opinie o Algi morskie suszone - kombu bio 100 g
5.00
Liczba wystawionych opinii: 1
Opinia potwierdzona zakupem
Super produkt
Algi, które powszechnie określa się jako wodorosty, mech morski, a nawet sałatę morską, to naturalny skarbiec leczniczych właściwości. Jest to jeden z najbardziej bogatych w składniki odżywcze organizmów na planecie i podstawowy fundament każdego łańcucha pokarmowego na Ziemi.
Algi morskie są znanym i lubiany produktem, którego występowanie najczęściej można zauważyć w produktach kosmetycznych. Znane ludziom od stuleci wciąż mogą zaskoczyć i przynieść wiele korzyści. Posiadają ogromną ilość witamin, minerałów, a także przeciwutleniaczy, które znakomicie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu.