- Maranta trzcinowata to naturalny zagęstnik i zamiennik mąk glutenowych, idealny do przygotowywania klarownych zup, sosów, puddingów, ciastek, galaretek, budyniów, lodów i wypieków dla dzieci.
Opis produktu
Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych.
Sposób przygotowania
1 łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, następnie dodać do gorącego dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna (kj/kcal) | 1519kJ/362kcal |
Tłuszcz | 0,1 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 |
Węglowodany | 88,2 |
w tym cukry | 0 |
Błonnik | 3,4 |
Białko | 0,3 |
Sól | 0 |
Skład
100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Marka
Symbol
8713576008685
Kod producenta
8713576008685
Seria
Długość towaru w centymetrach
14,5
Szerokość towaru w centymetrach
14,5
Wysokość towaru w centymetrach
13,5
Kraj pochodzenia
Holandia
Wegetariański
tak
Wegański
tak
Certyfikat BIO
tak
Bez glutenu
tak
Marka
Terrasana
Horeca
Rodzaj
inny
Waga
0.8
Cechy
ekologiczny
Certyfikat
Ekologiczny
Produkt nie zawiera
cukru
glutenu
konserwantów
Zapytaj o produkt
Opinie o Maranta - skrobia z korzenia, bezglutenowa bio 800 g
5.00
Liczba wystawionych opinii: 1
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz
1 pkt.
w naszym programie lojalnościowym.
w naszym programie lojalnościowym.
51
40
30
20
10
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
Napisz swoją opinię