Zupa miso to jeden ze znaków rozpoznawczych kultury japońskiej w Europie. Jej smak i aromat sprawia, że to od niej coraz więcej osób rozpoczyna przygodę z kuchnią japońską!
Opis produktu
Miso to japońska pasta stworzona z fermentowanych ziaren SOJA. Znana jest ze swojego skoncentrowanego i bogatego smaku. Ekologiczne Miso jęczmienne Clearspring o pikantnym, ale lekko słodkim smaku, jest wytwarzane według tradycyjnej receptury i dojrzewa w beczkach z drewna cedrowego. Używaj zamiast soli aby wzbogacić smak zup, gulaszy, sosów czy past. 1 łyżeczka miso na 1 szklankę płynu. Rozprowadzić w małej ilości wody i dodać na koniec gotowania.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna (kj/kcal) | 606/145 |
Tłuszcz | 5.6 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.7 |
Węglowodany | 9.5 |
w tym cukry | 5.6 |
Błonnik | |
Białko | |
Sól | 11.3 |
Skład
Całe ziarna SOJA* (36%), JĘCZMIEŃ* (30%), sól morska, woda. *pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych
Informacja alergenna
- alergeny: gluten
- możliwe alergeny: gluten
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 6-ciu m
Gwarantowany termin przydatności: 60 dni
Marka
Symbol
5021554989813
Kod producenta
5021554989813
Seria
Certyfikat BIO
tak
Bez glutenu
nie
Bez laktozy
tak
Bez cukru
tak
Wegetariański
tak
Wegański
tak
Kraj pochodzenia
Wielka Brytania
Wysokość towaru w centymetrach
21,5
Szerokość towaru w centymetrach
11,5
Długość towaru w centymetrach
2,8
Rodzaj kuchni
kuchnia japońska
Marka
Clearspring
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
0.3
Nazwa handlowa
miso
Cechy
ekologiczny
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię