Opis produktu
Cukier kokosowy to alternatywa dla białego cukru, produkowany z soku pąków palmy kokosowej. Charakteryzuje się lekko karmelowym smakiem. Ze względu na niski indeks glikemiczny polecany jest diabetykom. Bogaty w magnez, potas, cynk i żelazo oraz witaminy z grupy B oraz C.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna (kj/kcal) | 1577/377 |
Tłuszcz | 0.4 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | |
Węglowodany | |
w tym cukry | |
Błonnik | |
Białko | |
Sól | 0.09 |
Skład
*Cukier kokosowy 100 % *składnik pochodzący z rolnictwa ekologicznego.
Informacja alergenna
- alergeny:
- możliwe alergeny: gluten, orzechy, sezam
Warunki przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gwarantowany termin przydatności: 80 dni
Marka
Symbol
5908249973824
Kod producenta
5908249973824
Seria
Certyfikat BIO
tak
Bez glutenu
nie
Bez laktozy
nie
Bez cukru
nie
Wegetariański
nie
Wegański
nie
Kraj pochodzenia
Indonezja
Wysokość towaru w centymetrach
22
Szerokość towaru w centymetrach
13
Długość towaru w centymetrach
5,5
Marka
Ekowital
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
0.3
Nazwa handlowa
Cukier kokosowy
Postać
cukier drobny
Rodzaj
cukier kokosowy
Waga
0.3
Cechy
ekologiczny
Certyfikat
Ekologiczny
Produkt nie zawiera
barwników
konserwantów
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię