W dzisiejszych czasach bardzo wiele osób decyduje się najróżniejsze diety roślinne. Dlatego bardzo duża popularnością cieszą się wegańskie falafele. Co to jest?
Opis produktu
Cieciorkę należy przed spożyciem moczyć przez co najmniej 12 godzin i gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania. W kuchni arabskiej ciecierzycę wykorzystuje się do przyrządzenia słynnych falafeli czy humusu. Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna (kj/kcal) | 1445/343 |
Tłuszcz | 4.6 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.6 |
Węglowodany | |
w tym cukry | |
Błonnik | 15 |
Białko | |
Sól | 0.06 |
Skład
ciecierzyca* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
Informacja alergenna
- alergeny:
- możliwe alergeny: gluten, orzechy, sezam
Warunki przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gwarantowany termin przydatności: 90 dni
Marka
Symbol
5908249972292
Kod producenta
5908249972292
Seria
Certyfikat BIO
tak
Bez glutenu
nie
Bez laktozy
nie
Bez cukru
nie
Wegetariański
nie
Wegański
nie
Wysokość towaru w centymetrach
15
Szerokość towaru w centymetrach
8
Długość towaru w centymetrach
3,5
Marka
EUREKO
Waga
0.4
Nazwa handlowa
Ciecierzyca bio 400 g
Cechy
ekologiczny
Certyfikat
Ekologiczny
Rolnictwo Ekologiczne
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię