FIT brownie z cukinii
FIT brownie z cukinii

FIT brownie z cukinii 

Kto oprze się brownie? Wilgotne, długo świeże i przede wszystkim pyszne! Czekoladowa rozkosz z cukinii to idealne rozwiązanie dla tych, którzy szukają słodyczy z małą ilością węglowodanów. Przetestuj!

 

czytaj całość »
Świętujemy Dzień Dziecka! Atrakcje, prezenty, inspiracje
Świętujemy Dzień Dziecka! Atrakcje, prezenty, inspiracje

Świętujemy Dzień Dziecka! Atrakcje, prezenty, inspiracje

Dzień dziecka to szczególne święto, o którym nigdy nie zapomni żaden maluch! Często rodzice wymyślają tego dnia dodatkowe zabawy, atrakcje czy upominki, które uprzyjemnią dziecku czas i wywołają uśmiech na jego buzi. To bardzo przyjemne święto, z którym wiążą się najlepsze emocje, a wspomnienia pozostają na długo.

 

czytaj całość »
Wzmacniająca maska do włosów ciemnych — rozmaryn i pokrzywa
Wzmacniająca maska do włosów ciemnych — rozmaryn i pokrzywa

Wzmacniająca maska do włosów ciemnych — rozmaryn i pokrzywa

Każdy rodzaj włosów potrzebuje innej pielęgnacji. Maseczki do ciemnych włosów nie tylko je wzmacniają, ale ożywiają kolor i dodają blasku! Naturalny kosmetyk z rozmarynu i pokrzywy możemy stosować spokojnie przez 6 miesięcy, ale efekty poczujemy dużo wcześniej! Do zrobienia tej maski potrzebujemy przede wszystkim ciemnej buteleczki z zakrętką. Maska nie będzie gotowa od razu — składniki muszą się „przegryźć”. Ale na to warto zaczekać!

czytaj całość »
Dzień Matki już 26 maja 2020 r.
Dzień Matki już 26 maja 2020 r. - na stole leżą kwiaty, samodzielnie zrobiona kartka oraz nitka i flamaster do przygotowania prezentu dla mamy.

Dzień Matki już 26 maja 2020 r.

Wiele dzieci, tych małych i dużych, szuka początkiem maja informacji, kiedy jest Dzień Matki w Polsce. To nie takie oczywiste, ponieważ na całym świecie obchodzi się go innego dnia. Zazwyczaj przypada on wiosną. W Kanadzie, Niemczech czy Francji świętuje się go w maju, w Wielki Brytanii przypada w marcu lub kwietniu. W Polsce Dzień Matki ma stałą datę i jest to zawsze 26 maja. To znaczy, że mamy jeszcze trochę czasu na przygotowania!

czytaj całość »
Bezglutenowy chleb nie tylko na kwarantannę
Bezglutenowy chleb nie tylko na kwarantannę

Bezglutenowy chleb nie tylko na kwarantannę

 

W czasie kwarantanny pokochaliśmy pieczenie chleba! Kto jeszcze nie wypiekł swojego pierwszego bochenka?

Dzielimy się dzisiaj ekspresowym przepisem bezglutenowym — by każdy mógł go skosztować! Ma chrupiącą skórkę i miękki środek. Możemy wzbogacić go ulubionymi ziarnami czy żurawiną. W przepisie podstawowa wersja z siemieniem lnianym i słonecznikiem.

 

czytaj całość »
Bezglutenowe pączki na Tłusty Czwartek
Bezglutenowe pączki na Tłusty Czwartek

Bezglutenowe pączki na Tłusty Czwartek

W ten jeden dzień w roku wszyscy biegniemy do piekarni po ulubione pączki! Lubi je każdy. W Tłusty Czwartek skusi się na pączka nawet największy przeciwnik łakoci. Jednak nie wszyscy mogą sobie na nie pozwolić. Dużym wyzwaniem jest znalezienie na rynku wypieku niezawierającego glutenu. Dlatego zachęcamy, by przygotować bezglutenowe pączki samodzielnie! Mają prosty skład i wykonamy je bardzo szybko z tego, co mamy w swojej kuchni.

czytaj całość »
Zupa z czerwoną soczewicą
Zupa z czerwoną soczewicą

Zupa z czerwoną soczewicą

Na naszych stołach króluje wiele odmian soczewicy, a każda ma nieco inne właściwości. Czerwoną soczewicę lubimy głównie za to, że nie trzeba jej namaczać, a drobne ziarenka szybko się gotują. To warzywo strączkowe jest źródłem białka oraz całej gamy składników odżywczych. Zupa z soczewicy dostarczy nam witaminy K, witamin z grupy B, magnezu, potasu, żelaza, fosforu, manganu, cynku oraz miedzi. Jest też dobrym źródłem kwasu foliowego. Soczewica posiada niski indeks glikemiczny, a do tego jest lekkostrawna. Skosztujcie więc rozgrzewającej, słonecznej zupy z czerwonej soczewicy!

czytaj całość »
Rogaliki z nadzieniem
Rogaliki z nadzieniem

Rogaliki z nadzieniem

Sekretem pysznych rogali jest ulubione nadzienie. Ale ważne jest również ciasto! Rogaliki z nadzieniem bardzo łatwo możemy przygotować samodzielnie, nadziewając ciasto drożdżowe ulubioną marmoladą, domową konfiturą czy kremem.

czytaj całość »
Mus czekoladowy z awokado
Mus czekoladowy z awokado

Mus czekoladowy z awokado

Przychodzi popołudnie, a w domu zaczynają się poszukiwania czegoś słodkiego? Odkryliśmy ekspresowy mus czekoladowy z awokado i banana! Z dodatkiem ulubionych owoców rozpływa się w ustach i zasługuje na tytuł najszybszego deseru roku. To także solidna dawka potasu, który reguluje ciśnienie krwi i wpływa na pracę naszego serca oraz układu nerwowego. Samo awokado obniża cholesterol i dostarcza nam zdrowych kwasów tłuszczowych. Nasz deser pełen jest również przeciwutleniaczy. Dzięki zawartości kakao już niewielka porcja dostarczy nam energii i pobudzi nasz umysł do działania.

czytaj całość »
Kapuśniak z kiszonej kapusty
Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak z kiszonej kapusty 

Kiszonki są świetne dla naszego układu pokarmowego. Kiszona kapusta oczyszcza organizm, wspiera odporność i trawienie, zawiera też mnóstwo witamin. Tradycyjny kapuśniak, a w zasadzie kwaśnica, powstał jako lekarstwo na kaca. Kapuśniak z kiszonej kapusty świetnie rozgrzewa w najpochmurniejsze zimowe popołudnie - przetestujcie nasz przepis dla całej rodziny!

czytaj całość »
Świąteczne bezglutenowe pierniczki
Świąteczne bezglutenowe pierniczki

Świąteczne bezglutenowe pierniczki

Pierniki pojawiają się przed świętami niemal w każdym domu. Upieczone z wyprzedzeniem, czekają na ten magiczny czas w blaszanym pudełku, kusząc każdego miłośnika słodkości. Wypróbujcie bezglutenowy przepis dla każdego łasucha. Do ciasta możemy wedle uznania dodać drobno posiekane bakalie, a na koniec dowolnie ozdobić nasz wypiek.

czytaj całość »
Serowe oponki
Serowe oponki

Serowe oponki

Oponki, gniazdka, pączki czy całuski… O czym mowa? Lekkie twarogowo-pszenne przekąski znane są chyba w każdym zakątku Polski, choć pod różnymi nazwami. Ich przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, a ozdobione ulubionymi dodatkami przyciągają każdego łasucha.

czytaj całość »
Rozgrzewająca zupa z chili
Rozgrzewająca zupa z chili

Rozgrzewająca zupa z chili

W listopadzie często gotujemy tak, by rozgrzać organizm, ale i dostarczyć mu niezbędnych składników odżywczych. Rozgrzewająco działa wiele przypraw z naszej kuchni. Są to m.in.: imbir, kurkuma, rozmaryn, kolendra, kardamon, tymianek czy anyż. No i oczywiście chili! Dodajmy odrobinę do zupy, a błyskawicznie przygotujemy smaczne, aromatyczne danie na listopadowe wieczory i nie tylko.

czytaj całość »
Chlebek bananowy z malinami
Chlebek bananowy z malinami

Chlebek bananowy z malinami

Chlebek bananowy to doskonały sposób na wykorzystanie bardzo dojrzałych bananów. On sam bardzo długo zachowuje swoją świeżość, więc jeśli tylko będziemy w stanie mu się oprzeć, możemy się nim zajadać przez kilka dni. Od rana do wieczora. Wyśmienicie smakuje z powidłami czy masłem orzechowym, ale również z tradycyjnym masełkiem i innymi ulubionymi dodatkami.

czytaj całość »
Jesienny grzaniec 0%
Jesienny grzaniec 0%

Bezalkoholowy jesienny grzaniec

Kiedy pogoda na zewnątrz nie rozpieszcza, a my mamy ochotę na coś innego niż ciepłą herbatę, warto trochę zaszaleć! Prezentujemy przepis na pysznego grzańca w wersji piwnej i winnej. W opcji bezalkoholowej możemy uraczyć nim także kierowców! 

czytaj całość »
Bezglutenowe placki ziemniaczane
Bezglutenowe placki ziemniaczane

Bezglutenowe placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane to prosta i tania potrawa znana już w XVII wieku. Obecnie podajemy je w wielu odsłonach: na słono lub na słodko, zajadane zaraz po upieczeniu na patelni. Dzięki temu są chrupiące, pyszne i sycące! Każdy ma na nie swój sposób. Nasze bezglutenowe placki możecie podawać, z czym tylko najdzie Was ochota!

 

czytaj całość »
Placki kokosowe bez glutenu
Placki kokosowe bez glutenu

Placki kokosowe bez glutenu

Bezglutenowe desery mogą być smakowite i pożywne. Dostępność różnorodnych produktów na rynku sprawia, że w kuchni bez problemu wyczarujemy coś pysznego, ekologicznego i bez dodatku substancji, które nas uczulają. Placki kokosowe to przekąska dla całej rodziny!

czytaj całość »
Pudding z chia
Pudding z chia

Pudding z chia

Wiemy, że zaczyna się czas szarlotek, tart i kremowych zup, ale ostatnie wyższe temperatury na zewnątrz skłoniły nas do letnich wspominek. Tak powstał deser na cieplejsze dni, który przypomni smak lata i zatrzyma je jeszcze na chwilkę!

czytaj całość »
Grzybki w occie
Grzybki w occie

Grzybki w occie

Grzybiarze cieszą się pełnymi koszami, bo lasy zasypane zostały różnymi okazami. Jak wykorzystać zbiory? Słoiki z grzybkami to szybki sposób na uzupełnienie domowej spiżarni, z której korzystamy później przez całą zimę. Macie już za sobą jesienne grzybobrania? Poznajcie nasz przepis na grzybki w occie!

czytaj całość »
Tarta z jabłkami z polskich sadów
Tarta z jabłkami z polskich sadów

Tarta z jabłkami z polskich sadów

Sezon na jabłka prosto z naszych sadów warto uczcić aromatycznym wypiekiem. Powoli na rynku witamy odmiany zimowe, ale w przypadku tarty sprawdzi się niemal każdy rodzaj jabłek. Można wybrać te najmniej urodziwe, bo i tak między kruchymi plackami będą smakowały wyśmienicie! Prezentujemy nasz lekki, łatwy przepis na jabłkową tartę.

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium