FIT brownie z cukinii
FIT brownie z cukinii

FIT brownie z cukinii 

Kto oprze się brownie? Wilgotne, długo świeże i przede wszystkim pyszne! Czekoladowa rozkosz z cukinii to idealne rozwiązanie dla tych, którzy szukają słodyczy z małą ilością węglowodanów. Przetestuj!

 

 

 

Składniki na brownie:

1 cukinia średniej wielkości

Zobacz cukinię

3 jajka

20 g kakao

1 łyżeczka cynamonu

Wybierz cynamon

1 łyżka erytrytolu

Wybierz erytrytol

2 łyżki oleju kokosowego

Wybierz olej kokosowy

1 łyżeczka sody oczyszczonej

 

Przygotowanie:

  1. Zetrzyj cukinię na dużych oczkach. Zaczekaj, aż puści soki i odcedź.
  2. Jaja i olej kokosowy blinduj do uzyskania jednolitej masy.
  3. Połącz wszystkie składniki, dokładnie wymieszaj i wlej do formy keksowej wyłożonej papierem.
  4. Piecz w 180 stopniach przez około 45 minut.
  5. Możesz również przygotować polewę, np. z roztopionej czekolady.

 

Co powinnaś wiedzieć o brownie z cukinii?

Ma ono mniej cukrów niż tradycyjne ciastko czekoladowe, dzięki czemu może sobie na nie pozwolić również osoba na diecie niskowęglowodanowej. Cukinia jest praktycznie niewyczuwalna, a zapewnia naszemu wypiekowi odpowiednią wilgotność. Dzięki cukinii ciasto dłużej pozostaje świeże. To ciekawe urozmaicenie wśród naszych deserów!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium