Mus czekoladowy z awokado
Mus czekoladowy z awokado

Mus czekoladowy z awokado

Przychodzi popołudnie, a w domu zaczynają się poszukiwania czegoś słodkiego? Odkryliśmy ekspresowy mus czekoladowy z awokado i banana! Z dodatkiem ulubionych owoców rozpływa się w ustach i zasługuje na tytuł najszybszego deseru roku. To także solidna dawka potasu, który reguluje ciśnienie krwi i wpływa na pracę naszego serca oraz układu nerwowego. Samo awokado obniża cholesterol i dostarcza nam zdrowych kwasów tłuszczowych. Nasz deser pełen jest również przeciwutleniaczy. Dzięki zawartości kakao już niewielka porcja dostarczy nam energii i pobudzi nasz umysł do działania.

 

 

Składniki:

1 banan

1 dojrzałe awokado

3 łyżki kakao

Zobacz kakao

3 łyżki miodu

Zobacz miody

2 łyżki mleka (w wersji wegańskiej roślinnego)

1 garść płatków migdałowych

Zobacz płatki migdałowe

 

Przygotowanie:

1. Obierz awokado i banana.

2. Dokładnie zblenduj wszystkie składniki.

3. Przekładaj do salaterek lub na spodeczki, dekorując płatkami migdałów i ulubionymi owocami, np. malinami.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium