Chlebek bananowy z malinami
Chlebek bananowy z malinami

Chlebek bananowy z malinami

Chlebek bananowy to doskonały sposób na wykorzystanie bardzo dojrzałych bananów. On sam bardzo długo zachowuje swoją świeżość, więc jeśli tylko będziemy w stanie mu się oprzeć, możemy się nim zajadać przez kilka dni. Od rana do wieczora. Wyśmienicie smakuje z powidłami czy masłem orzechowym, ale również z tradycyjnym masełkiem i innymi ulubionymi dodatkami.

 

 

 

Składniki:

3 banany

2 jajka

3 łyżki miodu

Dodaj do koszyka

3 łyżki oleju kokosowego

Dodaj do koszyka

1 szklanka mąki gryczanej

Dodaj do koszyka

1/2 szklanki mielonych migdałów

Dodaj do koszyka

1 łyżka sody oczyszczonej

Dodaj do koszyka

1 szczypta soli

1 łyżka pasty orzechowej

Dodaj do koszyka

1 garść obranych nasion słonecznika

Dodaj do koszyka

1 garść malin

 

Przygotowanie:

  1. Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia, a piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
  2. W tym czasie rozgnieć w misce banany, wymieszaj je z jajkami, olejem oraz miodem.
  3. W drugiej misce wymieszaj mąkę, mielone migdały, sodę i sól.
  4. Do suchych składników dodawaj mokrą masę, ciągle mieszając.
  5. Wmieszaj w gotową masę ziarna słonecznika i wylej do foremki. Poukładaj maliny.
  6. Piecz 50 minut.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium