Wiosenne babeczki marchewkowe
Wiosenne babeczki marchewkowe

Wiosenne babeczki marchewkowe

Po przepis na babeczki marchewkowe sięgamy zawsze, gdy przyjdzie nam ochota na coś słodkiego i szybkiego w przygotowaniu. Cynamon dodaje im korzennego aromatu, a marchewka miękkiej, nieco wilgotnej konsystencji. Czy znacie już te marchewkowe smaki?

 

Składniki:

1,5 szklanki mąki gryczanej pełnoziarnistej

Dodaj do koszyka

1,5 szklanki erytrytolu

Dodaj do koszyka

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

0,5 łyżeczki sody oczyszczonej

Dodaj do koszyka

0,5 łyżeczki soli

2 łyżeczki cynamonu

2 szklanki startej na małych oczkach marchwi

3/4 szklanki oleju kokosowego

Dodaj do koszyka

3 jajka

 

Przygotowanie:

  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj foremki na muffiny.
  2. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i cynamon. Wymieszaj.
  3. Ucieraj jajka z erytrytolem i płynnym olejem. Do połączeniu tych składników dodaj marchew i dokładnie wymieszaj.
  4. Delikatnie przemieszaj wszystkie składniki razem.
  5. Powstałe ciasto wykładaj do foremek na 2/3 ich wysokości. Piecz 25 minut. Po wyciągnięciu pozostaw w foremkach jeszcze kilka minut, następnie wyciągnij do pełnego wystudzenia.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium